Köszönjük, hogy benéztél hozzánk!

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) alkalmaz a felhasználói élmény javítása, a zavartalan működés biztosítása és statisztikai adatok gyűjtése céljából. A weboldal használatával elfogadod a sütik használatát, az erre vonatkozó irányelveink szerint.

Termékek
BIO Uborka - ReinSaat - Shintokiwa
1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA)
Menny.:

BIO Uborka - ReinSaat - Shintokiwa

Kiszerelés
25 szem
Vetés/Palántázás:
I-V.hó
1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA)
Menny.:
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Cikkszám: RS999
Elérhetőség: Előrendelésre
A legkedvezőbb szállítási díj: 1.100 Ft
Várható szállítás: 2025. április 28.

Erőteljes, vegyes virágzású kígyóuborka kültéri és üvegházi termesztésre (függőleges támaszték szükséges). Dús zöld, hosszú, egyenes terméseket hoz, tömör, nagyon ízletes hússal. Jó ellenállóságot mutat a kártevőkkel és az uborkanövény betegségeivel szemben.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: ReinSaat

Leírás

Shintokiwa kígyóuborka bio vetőmag szabadföldi termesztésre ajánlott fajta, de hajtatásban is termeszthető. Hosszú, egyenes termése van. Ellenálló, ízletes, szilárd szerkezetű.

A szabad elvirágzású kígyóuborkák között jól termő fajta. Termése sima felületű, hosszú karcsú uborka, amely más ázsiai fajtáknál jobb minőségű, kevesebb a hibás végű.

A Shintokiwa kígyóuborka elég jól ellenáll a vírusoknak.

A termések, amelyek 1-es étkezési méretűek, édesek és lédúsak, keseredés nélküliek. Egy kísérletben “virágos, vajas és finom” ízűnek írták le.

Modern genetikai vizsgálatok szerint Dél-Ázsiából, a Himalája déli lejtőiről származik, de már nagyon régen, az i. e. 10. évezredben is termesztették.

A Shintokiwa kígyóuborka Környezeti igénye:

A Shintokiwa kígyóuborka számára válasszunk napos, szélvédett helyet, mert meleg igényes növény. 12-13 oC alatti éjszakai talajhőmérséklet már gyökérkárosodáshoz vezethet. A kígyó típusokat gyakran inkább fóliában, üvegházban termelik.

Talaja legyen szerves anyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, semleges pH-jú. A komposztban gazdag talaj elégíti ki legjobban igényeit. Használhatunk érett istállótrágyát is a talaj szerves anyaggal történő dúsításához. A szerves trágyázást ősszel kell megejteni!

A Shintokiwa kígyóuborka meghálálja, ha talaja mulcsozva van, hiszen ezzel gátat szabunk a betegségek terjedésének, amelyek kórokozói a csupasz talajjal érintkező leveleken keresztül fertőznek. Csökkentjük a gyomosodás veszélyét is.

Az uborka víz és páraigényes. Termésérése folyamán sok vízre van szüksége. Öntözését kis vízadagokban többször végezzük, vagy alkalmazzunk csepegtető öntözést.

A kényesebb kígyóuborkákat inkább palántaként neveljük elő.

A Shintokiwa kígyóuborka Felhasználása:

A Shintokiwa kígyóuborka lédús és sok ásványi anyagot (főként káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat) és vitamint tartalmaz (a B-csoport összes vitaminját, C-vitamint [8 mg 100 g-ban], némi A-elővitamint és E-vitamint). Rostjai könnyebben emészthetők, ha fogyasztás előtt kissé lesózzuk, vagy egyszerűen alaposan megrágjuk.

Az éhgyomorra fogyasztott uborkalének tisztító és étvágyjavító hatása van. A bőrgyógyászatban puhításra használják (maszk vagy lemosó formájában), így segít a pirosodás, a viszketés és a hámlás gyógyulásában. Fajtától függően az uborka több vagy kevesebb keserű aromás anyagot tartalmaz (amely a szárhoz közeli részben koncentrálódik). A fajtaválogatás során a cél a nem keserű, finom, gyenge és ropogós húsú, kevés magot tartalmazó uborkák termesztése.

Táplálkozási értékét azzal növeli, hogy kedvező hatású a gyomor működésére, nagy káliumtartalma vízhajtó hatású.

A Shintokiwa kígyóuborka vetése szabadföldbe: április második fele-május első feléig

Térállás: 100×40 cm

Betakarítás ideje szabadföldön: október első fele-október végéig

Tartalom: kb. 25 mag

Ezermagtömeg: 24,54 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.