Leírás
Bio-Retek ehető csíramag A retekcsíra kiemelkedően magas foszfortartalmú. Természetes antiszeptikus hatásánál fogva a nátha és a megfázás ellen jól alkalmazható. Oldja a torok nyálkalerakódásait. Vízhajtó hatása is ismert, segít kisebb vese és epeköveket eltávolítani. Jellegzetes, enyhén csípős íze miatt kiváló vaj- és túrókrémek, saláták ízesítésére, de magában is fogyaszthatjuk. A csíranövények 4 nap elteltével már szüretelhetők. Ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó mag!
Csíráztatás menete:
1. A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd ezt követően langyos vízben áztassuk 12 órán át!
2. Ismételt leöblítést követően terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára, és az alsó edényt töltsük tele vízzel! Amennyiben nincs speciális csíratálunk, egy nedves szűrőpapíron is végezhetjük a műveletet.
3. Tartsuk az edényt 18-20 °C-on, világos, de nem közvetlenül napfényes helyen!
4. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel!
5. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tárolhatjuk.
A magok ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre.