Leírás
Kolbásztök - Rédei Kertimag Ez a tökfajta hosszúkás alakú, és a színe általában zöldes vagy sárgás árnyalatú. A kolbásztök húsa sűrű és édes, ami miatt remek választás levesekhez, töltött ételekhez vagy akár sült formában is. A kolbásztök termesztése viszonylag egyszerű, mivel jól bírja a meleget és a napfényt. A magokat tavasszal érdemes elültetni, és a növény gyorsan növekszik, így a nyári hónapokban már szüretelhető is. A tökök a megfelelő gondozás mellett nagy termésátlagot produkálnak. A kolbásztök felhasználása sokoldalú: készíthetsz belőle levest, pürét, töltött ételeket, de akár grillezve vagy sütve is fogyaszthatod. Az íze különösen jól párosítható fűszerekkel, húsokkal és zöldségekkel. Érdemes kipróbálni, mert igazán finom és tápláló!