Leírás
Bio-Búza ehető csíramag A búzacsíra kiváló méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatású, kedvezően befolyásolja az anyagcserét. Segít a daganatos megbetegedések megelőzésében, és terápiás hatású annak utókezelésében. A és C vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat, kobaltot és antioxidánsokat tartalmaz nagy mennyiségben. A növényeket 5-6cm-es magasság eléréséig fogyaszthatjuk.
Csíráztatás menete:
1. A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd ezt követően langyos vízben áztassuk 12 órán át!
2. Ismételt leöblítést követően terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára, és az alsó edényt töltsük tele vízzel! Amennyiben nincs speciális csíratálunk, egy nedves szűrőpapíron is végezhetjük a műveletet.
3. Tartsuk az edényt 18-20 °C-on, világos, de nem közvetlenül napfényes helyen!
4. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel!
5. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tárolhatjuk.
A magok ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre.